Cilinderkop revisie

Door oververhitting van de motor kan de cilinderkop krom gaan staan. Hierdoor kan de koppakking gaan lekken. Dan is het noodzakelijk dat de cilinderkop wordt gevlakt. Mocht de cilinderkop teveel beschadigd zijn, dan kunnen we tevens geheel nieuwe cilinderkoppen leveren voor diverse automerken / motorcodes.

TFSi_cilinderkop_voor_koprevisie.jpg

Wat gebeurt er tijdens en na het vlakken?

 1. Er wordt materiaal van de kop afgehaald door middel van beitels of slijpen met stenen
 2. De klepschotel afstand t.o.z. van cilinderkopvlak veranderd. De kleppen komen dan hoger te liggen t.o.z van het kop vlak. Is de afstand buiten de tolerantie dan moet deze veranderd worden. De kleppen worden dan dieper gezet door de klepzetel te bewerken.als het klepsteel eind te hoog komt, dan wordt deze ingekort (afslijpen) i.v.m. tolerantie hydraulische stoters.
 3. klepveer lengte verandert tussen beide veerschotels omdat de klepspie groeven in de klepsteel t.o.z. van kop hoger komen te liggen dit kan opgevuld worden met boostershims.
Is de distributieriem of distributieketting gebroken, dan is er een kans dat de kleppen en de klepstoters moeten worden vervangen. Wij controleren dan tevens de staat van geleiders en klepzetels.
TFSI cilinderkop na koprevisie en nieuwe inlaatkleppen en uitlaatkleppen.

Ook een slechte verbranding of andere storing in de motor kan ervoor zorgen dat er vervuiling in de motor achter blijft. Door reiniging en koprevisie kan de storing verholpen worden.

Naast de gehele koprevisie kunnen we tevens alle onderdelen leveren welke eventueel nodig zijn of geadviseerd worden voor het monteren van de gereviseerde cilinderkop. zoals bijvoorbeeld:

 1. Cilinderkoprekboutenset
 2. Distributieset
 3. EGR klep
 4. Filters (oliefilter, luchtfilter)
 5. Kopset
 6. Koppakking
 7. Krukaspoelie trillingsdemper
 8. Luchtmassameter
 9. Turbo
 10. Vacuümpomp

Afhankelijk van type motor en de kennis van de specifieke problemen bij een motorcode, zullen wij u adviseren om bepaalde onderdelen te vervangen. Problemen met een 1.6 HDi motor vragen immers om andere maatregelen dan problemen met een 1.8 TFSi motor. Door jaren lange ervaring, onze kennis en de samenwerking met grote onderdelen leveranciers kunnen we u de oplossing bieden welke past bij de specifieke motor problemen.

TFSI cilinderkop na koprevisie en nieuwe inlaatkleppen en uitlaatkleppen.