OBD motormanagement

OBD waarschuwing op dashbord. Stop op een veilige plaats en controleer de melding.
Wanneer tijdens het rijden ineens een melding op het display verschijnt, is het altijd even schrikken. Wat is er aan de hand? In de moderne auto's worden diverse zaken voortdurend gecontroleerd door het OBD (On-Board Diagnostics). Middels diverse meters en sensoren wordt onder andere gekeken naar de temperatuur van de motor, niveau van de olie, inlaatlucht en uitlaatgassen. Op basis van deze informatie worden signalen naar de motor gestuurd voor optimale presaties. Het geheel van deze onderdelen staat ook bekend als het motormanagement.

Motormanagement storing

Om een storing op te lossen is een goede analyse noodzakelijk. Te vaak worden bij bedrijven dure onderdelen vervangen terwijl de oorzaak elders ligt. OMR werkt samen met de grootste motormanagement onderdelen leverancier in Nederland. Niet alleen kunnen we zo snel beschikken over de juiste onderdelen, maar tevens over de juiste technische informatie.

Luchtmassameters van Bosch, Pierburg, Siemens en VDO. Meer vermogen en betere presatie van de auto.

Luchtmassameters

De luchtmassameter (LMM) van een injectiemotor berekent de hoeveelheid lucht die via de luchtinvoer het verbrandingshuis binnen komt. Voor het inspuiten van de juiste hoeveelheid brandstof moet het motormanagement precies weten hoeveel lucht er in de cilinders komt. De hoeveelheid lucht wordt in combinatie met de uitlaatgasrecirculatie (EGR klep) desnoods aangepast. Bij het niet of slecht functioneren van een luchtmassameter zal de motor een noodloop programma activeren. Dit is bijvoorbeeld te merken doordat de auto minder vlot wil optrekken. Tevens kan op de display in de auto komen te staan dat de auto naar de garage gebracht moet worden.

OMR is onder andere leverancier van de merken: Pierburg, Bosch, VDO, Siemens en Hella

EGR kleppen

In de meeste jonge dieselmotoren zit een EGR klep. Deze klep zorgt ervoor dat een deel van de uitlaatgassen weer terug wordt gevooerd naar het inlaat kanaal. Hierdoor verlaagd de temperatuur in de motor en komen er minder schadelijke uitlaatgassen vrij. Bij storing zijn de mogelijke klachten: Mogelijke oorzaken? Ongewoon sterke afzettingen kunnen ontstaan door:
Wahler EGR klep 710327

VacuŁmpompen

In dieselauto's wordt een vacuŁmpomp gebruikt om bijvoorbeeld de mechanische EGR klep te bedienen en bijvoorbeeld voor het remsysteem. Bij benzineauto's wordt een vacuŁmpomp gebruikt om als servo te dienen voor het rempedaal. De pomp wordt veelal aangedreven door de nokkenas en zit dan ook gemonteerd op de cilinderkop. Is de pomp defect, dan heeft dit grote gevolgen voor het functioneren van de auto en de motor. Bij het vervangen van de cilinderkop of bij een koprevisie, is dan ook het advies om gelijk de vacuŁmpomp te vervangen. Als in de oude pomp nog vervuiling is achtergebleven dan kan dit namelijk leiden tot schade aan de nieuwe cilinderkop, turbo en andere onderdelen. Kies niet voor de goedkoopste maar voor de beste oplossing...

Brandstofpompen
Benzine, diesel en hybride auto's zijn voorzien van een brandstofpomp. Door vervuiling in de tank of door verkeerde brandstof kan de brandstofpomp defect raken. Bij enkele auto's kan dan een deel van de pomp worden vervangen en bij andere automerken wordt de gehele brandstofpomp module vervangen. Voor veel voertuigen zijn verschillende types beschikbaar. Door middel van de juiste documentatie en informatie van onze leveranciers, kan de juiste pomp snel worden geleverd. Uiteraard ook van OEM kwaliteit!

Sensoren
Tevens kunnen we veelal binnen 24 uur de volgende onderdelen leveren: