Distributieriem vervangen

ContiTech Distributieset van OE kwaliteit voor diverse auto merken
Na een voorgeschreven aantal kilometers is het noodzakelijk om de distributieriem of distributieketting en de overige geleiders en spanners te vervangen. Afhankelijk van type motor, gebruik en belasting kan het aantal kilometers variëren van 60.000 tot 160.000 kilometer. Bij weinig kilometers is het verstandig de distributieriem toch te vervangen na periode van ongeveer 5 a 6 jaar. Dit in verband met het feit dat de riem toch verouderd door weers invloeden. Het niet op tijd vervangen van de distributie onderdelen kan leiden tot riembreuk. Hierdoor kunnen kleppen, klepstoters en zelfs zuigers beschadigd raken. De kosten voor herstel zijn dan aanzienlijk hoger dan voor de distributieset alleen. Ook is het zeer verstandig om op hetzelfde moment de waterpomp te vervangen. Een waterpomp heeft ongeveer dezelfde levensduur als de distributieriem. Een oude pomp op een later moment vervangen is veel duurder. De distributieriem moet dan immers opnieuw worden gedemonteerd.

merken:
Bij OMR leveren wij onder andere distributiesets van de merken ContiTech, Gates, SKF, SWAG en Febi. Krukaspoelies van merken als Conti, Corteco, SKF, SWAG en Febi. Alle merken natuurlijk van OEM kwaliteit.

Krukaspoelies trillingsdempers

Krukaspoelie trillingsdemper voor Mercedes Daimler Benz.
De meeste moderne benzine en dieselmotoren zijn voorzien van krukaspoelies met trillingsdemper. Bij het vervangen van de riemen moeten deze ook vervangen worden. De levensduur van de krukaspoelie in namelijk veelal gelijk aan die van de riemen en kettingen. De poelie vangt de trillingen van de motor op en voorkomt hiermee schade aan de distributie en krukas. De gevolgen van het niet tijdig vervangen zijn eveneens kostbaar. Daarnaast zorgt een goed werkende krukaspoelie voor minder lawaai en trillingen in het voertuig. Comfort is zeker voor bestuurders erg belangrijk. Een iets duurdere krukaspoelie kan het verschil maken tussen ergenis en rijplezier.

Multiriem vervangen

ContiTech multiriemen voor diverse auto merken en motorcodes.
De multiriem (V-snaar) loopt over de krukaspoelie en staat in verbinding met onder andere de dynamo en aircopomp. Het sterk piepende geluid onder de motorkap wordt veelal veroorzaakt door een verouderde multieriem en/ of de looprollen van de riem. Het is een relatief goedkoop onderdeel welke gedemonteerd moet worden bij het vervangen van de distributieriem. Advies is om deze multieriem ook gelijk te vervangen.

Afhankelijk van de motorcode kan de gehele operatie van distributie, waterpomp, krukaspoelie en multiriem onderdelen, een redelijk investering zijn. Maar het niet tijdig vervangen van de onderdelen kan zorgen voor veel schade aan de motor.